A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новодунаєвецька селищна територіальна громада
Хмельницька область, Кам'янець - Подільський район

Оновлення для місцевої пожежної команди Дунаєвецької селищної ради

Дата: 22.12.2017 13:33
Кількість переглядів: 923

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

    Аксіома про те, що рівень життя громадян напряму залежить від рівня безпеки життєдіяльності, залишається актуальною в будь-який час і в будь-якому суспільстві.

     Саме тому питання захисту життя, здоров’я та майна громадян від пожеж на етапі реформування органів місцевого самоврядування – одне з основних.

     Не зважаючи на всі складнощі та фінансові труднощі на території Дунаєвецької селищної ради продовжує функціонувати місцева пожежна команда. Фактично цей підрозділ, який прийшов на заміну професійній пожежній частині, забезпечує гасіння пожеж на території громади, а також у північній частині Дунаєвецького району.

     Доцільність та ефективність функціонування МПК не викликає сумнівів, адже людську біду виміряти лише фінансовими збитками неможливо. Саме тому питання забезпечення боєздатності цієї пожежної команди, комплектації її необхідним спорядженням та засобами залишається на постійному контролі керівництва громади. Шляхом залучення різних джерел постачання та фінансування пожежну команду в смт.Дунаївці у 2017 році вдалось забезпечити переносною мотопомпою, бойовим одягом , пожежними рукавами та драбинами, оскільки наявні засоби давно відслужили свій термін. Вирішено питання щодо забезпечення сучасними касками, форменим одягом та взуттям – черга лише за постачальниками.

     Не можна не згадати і про саме цінне, що є в місцевій пожежній команді – це її працівники. Небайдужість до людської біди, вболівання за загальну справу та скромність – одні з небагатьох позитивних рис, які притаманні кожному з працівників.

       Час на місці не стоїть і реалії життя та детальні аналізи у сфері безпеки життєдіяльності поставили нові завдання по створенню центрів безпеки, особливо що стосується віддалених населених пунктів. Зважаючи на це вже розроблено та подано на розгляд вищих державних органів відповідні документи з пропозиціями щодо створення та співфінансування ще однієї місцевої пожежної команди в с.Маліївці. Це дозволить значно скоротити час прибуття до місця виклику та своєчасно відреагувати на виникнення пожеж чи інших надзвичайних пригод. Актуальність вирішення даних питань підтверджена нещодавнім створенням за підтримки та фінансування Ради Європи добровільних пожежних дружин в 9 населених пунктах громади та забезпеченням їх всім необхідним.

     Забезпечення створення та  функціонування на належному рівні підрозділів місцевої пожежної охорони Дунаєвецької селищної ради – це забезпечення безпеки як жителів власної громади так і сусідніх громад.

Віктор Попадюк
фахівець з цивільного захисту


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень