A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новодунаєвецька селищна територіальна громада
Хмельницька область, Кам'янець - Подільський район

Оптимізація задля покращення знань

Дата: 19.04.2018 16:10
Кількість переглядів: 714

Фото без опису

Фото без опису 

Фото без опису

   17 квітня о 10.00 годині, у місті Дунаївці, в приміщенні управління освіти дві територіальні громади: Дунаєвецька селищна та Дунаєвецька міська, взяли участь у програмі "Підтримка децентралізації в Україні".

  Дунаєвецьку селищну об’єднану територіальну громаду представляли: заступник голови, начальник відділу освіти Ліля Гіджеліцька, депутат селищної ради Юрій Заяць, староста с. Малієвець Іван Федорович, директор НВК "Малієвецька ЗОШ І-ІІ ст. - ДНЗ" Валентина Онищук, директор НВК "Ставищенська ЗОШ І-ІІ ст. - ДНЗ" Світлана Чухрій, діловод с. Ставище Марія Федорова, директор Томашівської ЗОШ І-ІІІ ст. Сергій Коляновський та головний спеціаліст відділу фінансів, бухгалтерського обліку та звітності виконавчого комітету селищної ради Олена Комарова.

   "Ми зібралися сьогодні з приводу обговорення оптимізації навчальних закладів, шляхів які можуть цьому сприяти, а також практично спробувати провести цей механізм раціоналізації", - зауважив  Володимир Колісник, керівник управління освіти Дунаєвецької міської громади.

    Зустріч була побудована у вигляді, так званої, гри. Це не просто гра, це - вирішення важливих питань шкільної мережі громади. У ході якої, учасники отримували сценарії-інструкції, де було вказано, як вони мають поводитися, та які аргументи потрібно використовувати. Таким чином, було створено дві команди: сільська та міська. Допомагали проводити гру експерти шведсько-українського проекту "Підтримка децентралізації в Україні" Войцех Мархлєвскі та Інна Білик.

     "Сьогодні побачили яке становище є зараз, та яким може бути, але це не означає, що все залишиться без змін, бо демографічна ситуація завжди нестабільна",- розповідає Інна Білик експерт шведсько-українського проекту "Підтримка децентралізації в Україні".

   Гра повністю показує алгоритм кроків у процесі раціоналізації шкільної мережі, пройшовши по якому, можна досягти успіху, тобто максимальної користі підвищення якості навчання й ефективності використання публічних коштів, виділених з цією метою. Тобто обидві ОТГ пропонують свої методи оптимізації.

   Володимир Колісник: "Завдання не стоїть закрити навчальні заклади, а оптимізувати їх до потреб. Є школи, де рейтинги якості знань згідно з результатами ЗНО дуже на низькому рівні. Тому це становище потрібно виправити".

 

За матеріалами сайту Дунаєвецької міської ради

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень