A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новодунаєвецька селищна територіальна громада
Хмельницька область, Кам'янець - Подільський район

Військово-польові збори на базі НВК "Малієвецька ЗОШ І-ІІ ст. - ДНЗ"

Дата: 28.04.2017 15:06
Кількість переглядів: 893

Фото без опису

 

     Проблема військово-патріотичного виховання молодих людей складна, багатогранна і водночас – одна з найменш опрацьованих і найбільш актуальних як для системи освіти, так і для держави в цілому.

     Відповідно до розпорядження Дунаєвецького селищного голови №116 від 18.04.2017 року «Про проведення триденних навчально-польових зборів  і занять у лікувально-оздоровчому закладі» з 24 по 26 квітня 2017р. на базі  НВК «Малієвецька ЗОШ І – ІІ ст. - ДНЗ» було проведено заняття з юнаками та дівчатами 11-х класів Дунаєвецької, Томашівської, Тиннянської ЗОШ І-ІІІ ст., НВК "Підлісномукарівська ЗОШ І-ІІІ ст. - ДНЗ" та НВК "Морозівська ЗОШ І-ІІІ ст."

    З першого ж дня ми поринули в атмосферу військового життя, відчули на собі ритм, який щоденно переживає військовослужбовець. Кожен захід, кожна хвилина проведена в бойовому дусі зміцнювала і загартовувала нас.

    Ці насичені три дні проходили дуже різноманітно та цікаво. Заїзд розпочався 23 квітня, в неділю. Перед організаторами постали нелегкі завдання створити для учнів  умови максимально наближені до казарменого режиму, хоча шкільна програма не передбачала  всі ранкові та вечірні заходи розпорядку дня, але всім відомо, що краще один раз побачити, ніж сто разів почути.

     Першого дня з нами займались вогневою підготовкою. Більше того, під час навчання до нас завітали справжні герої України, бійці АТО з  макетами  різних видів зброї. Керівники провели  з нами, учнями, інструктаж та практичні заняття по стрільбі. У другій половині дня відбулись тактичні заняття, стройова підготовка.

   Другого  дня нарешті нам усміхнулась погода. День видався різнобарвним у своїх подіях: відвідали музей АТО, який знаходиться в селі Підлісний Мукарів, освоювали інші види тактичної підготовки . Але  найголовнішою подією цього дня став приїзд гостей, яким ми показували  чого ми навчились та освоїли за ці дні.

     26 квітня 2017 року, у середу, поїхали до військової частини в м. Хмельницький. Нас переповнювали враження від побаченого.

    Ми вдячні усім організаторам за проведення військово - польових зборів. Дякуємо також нашим кухарям, техпрацівникам та директору Малієвецького НВК  за гостинний та теплий прийом. А також висловлюємо щиру подяку керівникам Дунаєвецької селищної ради: голові ОТГ  Камінському А.П., заступнику голови – Грушкевичу С.Б., заступнику селищного голови – начальнику відділу освіти Гіджеліцькій Л.Ф. А особливу вдячність ми висловлюємо нашим наставникам та командирам.

      Ми дуже раді, що мали змогу побувати в умовах військової реальності. Та бажаємо всім, хто захоплюється військовою справою, побувати в таких умовах, ситуаціях, у яких знаходились ми. Але щоб ці навчання проходили лише під мирним небом.

Гіджеліцька Ліна, учениця 11 класу Дунаєвецької ЗОШ І-ІІІ ст.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень