A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новодунаєвецька селищна територіальна громада
Хмельницька область, Кам'янець - Подільський район

«Скарбниця талантів» в Міцівецькій сільській бібліотеці

Дата: 12.10.2017 10:06
Кількість переглядів: 1054

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

    29 вересня на передодні Всеукраїнського дня бібліотек в Міцівецькій сільській бібліотеці  відбулось «Краєзнавче читання: «Скарбниця талантів Дунаєвецької селищної об’єднаної територіальної громади», приурочене до 80-річчя утворення Хмельницької області.
     В заході взяли участь начальник відділу культури, молоді, спорту та туризму Дунаєвецької селищної ради Володимир Монастирський, поет, археолог, краєзнавець Володимир Захар’єв, поетеса, вчитель української мови та літератури Лошковецької ЗОШ І-ІІ ступенів  Валентина Ластовська, бібліотекарі сільських бібліотек та учні школи.
     Першим  перед присутніми виступив Володимир Захар’єв. Він коротко розповів про свою трудову діяльність.
     Володимир Анатолійович — журналіст, який свого часу очолював телестудію “Сині озера” у Дунаївцях та районну газету “Дунаєвецький вісник”, працював власним кореспондентом газети “Є!” та Національного інформаційного агентства “УКРІНФОРМ”. Численні досягнення пана Володимира в археології та історії. Він — учасник і керівник багатьох археологічних експедицій, автор наукових книжок та досліджень. Він — один із тих, завдяки кому унікальна історична постать графа Мархоцького не була похована у віках. Попри труднощі Володимир Захар’єв відкрив музей, присвячений графу, створив наукову структуру, яка досліджує його життя і діяльність, а зараз працює над ґрунтовним дослідженням у цій з цієї теми. Життя Володимира Захар'єва таке насичене, а його вклад у у новітню історію Подільського краю такий великий, що його неможливо описати в одній статті. Він ніколи не зупиняється на досягнутому.
     А ще Володимир Захар’єв пише вірші і так звану малу прозу, видає свої та чужі художні книги і робить багато іншого. Він — енергійний, непосидючий і не планує зупинятися на досягнутому. Присутні представив свої нові доробки: «Медобори – 12 випуск», «Миньківці на Ушиці», «Найдавніші археологічно досліджені християнські святині Хмельниччини» та «Давні карти та щоденники про Хмельниччину ХVІ – ХVІІІ століть»
     Великий інтерес у слухачів викликала Валентина Ластовська. «Я – Учитель і це визначає всю мою суть і все моє життя. Це зовсім інший вимір часу – навчальними роками, семестрами, уроками, перервами – і так вже понад тридцять років... Це час, наповнений щоденною розумовою працею, бо ти торкаєшся найціннішого – людських душ» -  написано в особистісно-педагогічному портреті Валентини Володимирівни. «Професія філолога – це моє багатогранне життя,  найважливішими  сторонами якого є любов до дітей і безмірна закоханість в його Величність – Слово». Саме любов до літератури спонукали філолога творити поезію. Її рядки неодноразово друкувалися в літературно-художньому виданні Хмельницького обласного осередку Всеукраїнської творчої спілки «Конгрес літераторів України»  "Медобори".
     На читанні також згадувались: Аня Жинтіца, Микола Магера, Євгенія Бучківська, Раїса Височук, Іван Гаврилюк, Леонід Юнь, Петро Гриб та Афанасій Коляновський. Діти розповідали автобіографії  та зачитували твори  письменників.
     Захід пройшов цікаво та плідно, адже кожний мав змогу ознайомитися з творчими особистостями рідного краю.  По закінченні засідання Володимир Монастирський привітав усіх присутніх з наступаючими Всеукраїнськими святами Днем бібліотек та Днем учителя. Побажав усім доброго здоров’я, достатку, невичерпної енергії та творчої наснаги, віри, надії, любові та мудрості у виконанні благородної місії на благо України.
За матеріалами сайту

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень