A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новодунаєвецька селищна територіальна громада
Хмельницька область, Кам'янець - Подільський район

Запрацювала мережа добровільних пожежних дружин Дунаєвецького району

Дата: 05.12.2017 17:06
Кількість переглядів: 1513

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

     5 грудня в Дунаєвецькому районі Хмельницької області відбувся запуск першої в Україні мережі добровільної пожежної охорони. 38 сіл району отримали власні пункти добровольчих пожежних дружин. Захід відбувся в рамках реформування структури ДСНС України за програмою Ради Європи «Децентралізація і територіальна консолідація в Україні».

     Цього дня 114 добровольців присягнули стати надійним щитом громадян перед вогнем та вірно служити українському народові. Мережу урочисто відкривали заступник Голови ДСНС України Руслан Білошицький, заступниця керівника офісу Ради Європи в Україні Олена Литвиненко, керівники області та району. Руслан Білошицький подякував активному місцевому самоврядуванню за сміливий та інноваційний крок і зазначив, що незабаром подібна мережа покриє усю Україну. «Система ДСНС буде всіляко стимулювати і заохочувати до дій громади України, адже чим швидше запрацюють добровольчі дружини, тим надійнішим буде захист громадян» - підкреслив заступник Голови Служби.

     Новостворені пожежні формування працюватимуть за європейський зразком - на безоплатній основі здійснюватимуть первинний захист громади села від пожеж. Реалізація проекту стартувала 12 липня і завершилася 30 листопада цього року. За цей час відбувся відбір і навчання кандидатів у лави добровольців, створення і підготовка приміщень для пунктів пожежної охорони, а також придбання необхідної матеріально-технічної бази. Головна мета проекту - забезпечити сільським громадам надійний захист.

    Під час заходу головний рятувальник Хмельниччини Едуард Братко висловив впевненість, що добровольці стануть міцним плечем Служби порятунку. Самі ж вогнеборці кажуть, що дуже задоволені і раді проекту, адже раніше доводилося самотужки і фактично голими руками допомагати односельцям, якщо траплялася пожежа. Нині ж допомагатимуть, використовуючи професійне обладнання і в надійному захисному одязі. До слова, кожен доброволець застрахований.

     Наприкінці урочистостей усі відповідальні і активні учасники проекту були відзначені медалями, грамотами, подяками і цінними подарунками.

Довідково: Інвестиційним партнером проекту стала Рада Європи. На реалізацію програми було виділено 2,6 млн. гривень. За ці кошти закуплено усе необхідне обладнання. Зокрема: 38 автомобільних причепів, обладнаних бочками ємністю 500 літрів, 38 мотопомп, 114 пожежних рукавів та 120 вогнегасників, захисний одяг і каски для добровольців та інше майно. В подальшому планується безперервне навчання добровольців, покращення матеріально-технічної бази пунктів та нарощування кількості сільських пожежників.

За матеріалами сайту ДСНС України



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень