A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новодунаєвецька селищна територіальна громада
Хмельницька область, Кам'янець - Подільський район

Про нас пишуть: "Будні громади"

Дата: 15.08.2017 08:45
Кількість переглядів: 841

Фото без опису

 

    У плині сільського життя, котре проходить в праці та турботах, ми не помічаємо, як змінюється сьогодення – чисельні вибо­ри різних депутатів і напружене виборювання незалежності нашої Батьківщини Украї­ни в умовах агресії сусідньої держави на сході і півдні країни. І все-таки будуємо но­вий територіальний устрій демократичної держави. Порадились депутати у Верховній Раді – і разом з керівництвом держави побачили перспективу в утворенні міцних селищних громад. Не відразу зрозуміло нову стратегію розвитку села попереднє керів­ництво селищних рад. Воно звикло до старої схеми управління, оскільки його тактика зводилась до рутинної і одноманітної робо­ти розв'язування буденних і спірних питань міжсусідських відносин та різноманітних родинних сварок, бійок і чвар. Громадській роботі: ефективне використання належних сільській раді суспільних будівель, клубів, бібліотек, шкіл, медпунктів і аптек, а тим паче - криниць у селах, майже не приділялось уваги і було пущено на самоплив. Як наслідок такого ставлення до громадської роботи - можна побачити майже в кожному селі понівечені колишні колгоспні будівлі, зруйновані ще добротні будинки з вирвани­ми вікнами та дверима, знищену Мережу малих гідростанцій. А це все в умовах неоголошеної війни та енергетичної і економічної скрути могло б приносити ефективну користь незалежній державі.

     Цілком зрозуміло, що нова політика на селі цілком назріла і вимагає кардинального вирішення цієї проблеми. Не так давно при смт. Дунаївці була створена громада, до якої залучено 18 навколишніх сіл. Сюди належать також і Слобідка Малієвецька. Громаду очолив А.П.Камінський, який ра­зом з чисельним складом усіх сільських селищ одержав ще значно більший клубок різноманітних проблем. По правді сказати, більшість людей названих сіл не відразу повірило, що обраний керівник зуміє осяг­нути, вникнути та розпочати вирішувати стільки нагальних практичних задач. Тим не менше Антон Петрович зумів розрубати гордіїв вузол і розпочав поступово практич­но вирішувати проблеми новоствореної гро­мади у відповідності до їх значимості. Так, уже при проведенні демократичних виборів у 2016 р. старост усіх сіл, він особисто був присутній на зборах, зустрічах виборців з кандидатами на посаду старости і уважно нотував наболілі питання. У селі Слобідка Малієвецька він пообіцяв виборцям вирішити облаштування в центрі села суспіль­ної криниці та відремонтувати приміщення автобусної зупинки.

     Уже в березні 2016 р. він разом із В.Б.Залевським після наполегливої праці створюють комунальне підприємство «Господар-ОТГ» при Дунаєвецькій селищній раді, яке відразу розпочало розв'язувати низку практичних задач громади.

     Мешканці села Слобідка Малієвецька дуже зраділи, коли уже в травні 2017 р. ди­ректор недавно створеного комунального підприємства В.Б.Залевський та його зас­тупник О.А. Грушкевич при безпосередній участі старости села Малієвець активно приступили до виконання ремонтних робіт по облаштуванню приміщення автобусної зупинки і криниці в центрі села. Люди відра­зу відчули і переконались у професійній майстерності прибулих співробітників: Грушкевича О., Григорчука А., Олійника В., Щавінського В., Грушкевича А., Петрова А., Малітоняка В., Пияківського О. та інших. Дякуючи старанням названих спеціалістів, село одержало відремонтовану криницю та приміщення автобусної зупинки.

     Мешканці села щиросердечно дякують усім співробітникам за турботу і покращен­ня життя усіх односельчан, які користують­ся автобусною зупинкою, особливо пенсіонери та ветерани праці. Душевне і велике спасибі за працю на користь наших односельчан. Бажаємо колективу міцного здо­ров'я, подальших успіхів у роботі, сімейного щастя і благополуччя!

А.О. Федоров, НА. Янкевич, Г.С. Карвацька, ОА. Машевська

За метеріалами газети Дунаєвецький вісник


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень