A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новодунаєвецька селищна територіальна громада
Хмельницька область, Кам'янець - Подільський район

Новітні технології в школах нашої громади

Дата: 28.11.2017 11:19
Кількість переглядів: 1004

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

      Сьогодні світ змінюється з надзвичайною швидкістю і це природним чином впливає на всі сфери життя, зокрема, і на освіту. Наприклад, якщо раніше дитина отримувала інформацію від батьків, школи і друзів, то тепер за її увагу борються Інтернет і різноманітна реклама. Способи впливу постійно удосконалюються: телефони, планшети, ноутбуки - і це не межа. Як в круговороті даних утримувати увагу учнів й ефективно доносити цінні знання, пробуджуючи інтерес і цікавість? Єдиний вихід - це йти в ногу, а точніше, в технологію і модернізувати спосіб подачі матеріалів.

    Нещодавно для загальноосвітніх навчальних закладів Дунаєвецької селищної об’єднаної територіальної громади за кошти освітньої державної субвенції були придбані новітні мультимедійні комплекси. Таке навчальне сучасне приладдя отримали школи у с. Морозів, Тинна, Лошківці, Томашівка, Міцівці, Маліївці, Ставище, Підлісний Мукарів та селища Дунаївці. І сьогодні  оснащені по-новому  деякі шкільні кабінети біології, фізики, хімії, математики, географії та інформатики.   

     До обладнання для оснащення кабінетів входять проектор, кріплення і ноутбук з програмним забезпеченням, а також дошка маркернаДля кабінетів фізики, хімії та біології до комплекту ще входять цифрові лабораторії.

        Як же працюють ці новітні технології? Невелика дошка працює як сенсорний екран. Зображення з ноутбука передається на неї через проектор. Проектор кріпиться під стелею, щоб добре передавати зображення. Досить доторкнутися до поверхні дошки, щоб керувати програмами, запущеними на комп'ютері. Дотики здійснюються спеціальними маркерами або просто пальцями. А передаються назад за допомогою USB-кабелю.

       На мультимедійній дошці вчитель може малювати схеми, працювати з інтернетом, писати поверх будь-яких додатків, вебсайтів і відео за допомогою маркерів. А учень вправно накреслить математичну фігуру, виконає завдання чи проведе лабораторний дослід. Отже, ця технологія дає можливість демонструвати відео і слайди, малювати і креслити всілякі схеми, а також керувати комп'ютером безпосередньо з дошки. Також інтерактивна дошка може використовуватися, як звичайна дошка для малювання маркером. Примітним є те, що під час використання інтерактивної дошки можна робити не лише позначки, а й змінювати і зберігати їх у вигляді комп'ютерних файлів. Завдяки включенню в навчальний процес таких технологій, вчителям простіше формувати в учнів образне мислення. Використання інтерактивної дошки на уроці може збільшити ефективність навчання учнів у школі.

      Отже, сьогодні перед нашими вчителями, які мають за  мету включити до практики своєї роботи використання інтерактивної дошки, стоїть завдання  технічно навчитись працювати та опанувати практичні прийоми роботи, щоб грамотно застосувати отримані вміння при підготовці та проведенні свого уроку чи позакласного заходу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень