A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новодунаєвецька селищна територіальна громада
Хмельницька область, Кам'янець - Подільський район

Обговорили особливості та досягнення реформи медицини області

Дата: 19.04.2018 08:26
Кількість переглядів: 595

 

https://rada.info/upload/users_files/04406414/9a3e239a9072eedd8e0b4ee0cde972aa.jpg

Фото без опису

   17 квітня у Хмельницькому центрі розвитку місцевого самоврядування відбувся круглий стіл на тему «Реформа сфери охорони здоров’я». Обговорення цієї важливої теми проводили директор ЦРМС Сергій Яцковський, заступник голови облдержадміністрації із питань децентралізації Валерій Олійник, радники центру розвитку та голови об’єднаних громад із представниками міських і обласних засобів масової інформації.

      Реформа охорони здоров’я на Хмельниччині впроваджується активно. На сьогодні мережа спроможних амбулаторій в області складається із 154 сільських та 42 міських. Також цього року збудують 9 нових амбулаторій та 16 відновлять де вони є, але у непридатному до використання стані.  Мережу медзакладів у Хмельницькій області уже затвердили у Міністерстві охорони здоров’я. Тепер же залишається допрацювати із Міністерством капітального розвитку, які мають дати дозвола на будівництво нових амбулаторій. Для цього, за словами Валерія Олійника, на рахунку департаменту вже є 170 мільйонів гривень.

   Держава дає кошти також на придбання відповідного обладнання і вже є перелік цього що саме мають придбати. Також із держбюджету виділили кошти на придбання автомобілів швидкої допомоги.

     Голови Дунаєвецької міської та селищної громад Веліна Заяць та Антон Камінський поділилися досвідом, як реформа впроваджується у них.

   Центр розвитку місцевого самоврядування планує активно залучати до обговорення, інформування та напрацювання кращих практик із медиками, чиновниками, головами громад, громадськістю і, звичайно ж, ЗМІ.

За матеріалами сайту
 Хмельницького ЦРМС

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень