A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новодунаєвецька селищна територіальна громада
Хмельницька область, Кам'янець - Подільський район

свято Івана Купала в мальовничому селі Маліївці

Дата: 09.07.2018 14:04
Кількість переглядів: 964

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

   Івана Купала - одне з найбільш древніх і містичних слов'янських свят. Відзначають Івана Купала в ніч з 6 на 7 липня.

       Свої витоки свято Івана Купала, або Іванів день бере ще з часів язичництва. Спочатку цей день був присвячений язичницькому богу Купалі. Але після християнізації Київської Русі назва цього дня доповнилося ім'ям Іоанна Хрестителя (Предтечі), день народження якого збігався з купальським святом.

     В с. Маліївцях уже стало доброю традицією в день храмового свята Різдва святого пророка Іоана Предтечі відзначати і фольклорне – Івана Купала. Щороку в цей день жителі та гості села йдуть до церкви, аби послухати службу Божу, а надвечір продовжити святкування веселими гуляннями.

   В суботу 7 липня, не відходячи від традиції, жителі маліївецького старостинського округу знову святкували. Цього дня для малечі працювали надувні гірки та батути, а для дорослих – продуктові ятки. Також у виконанні учнів місцевої школи та вихованців табору «Подільські джерела» був представлений святковий концерт. Юні таланти дивували присутніх своїми вокальними здібностями та запальними танцями. По закінченню концерту свято продовжилося  дискотекою.

      Організатори заходу попіклувалися, аби кожний, хто відвідає свято Івана Купала, приніс додому великий багаж позитивних емоцій та спогадів.

  •  

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень