Новодунаєвецька селищна територіальна громада
Хмельницька область, Кам'янець - Подільський район

Олександр Дарморос на IХ Київському Марафоні подолав дистанцію у 10 км.

Дата: 08.10.2018 13:06
Кількість переглядів: 637

Фото без опису

Фото без опису 

   7 жовтня в рамках Київського марафону відбувся забіг "Гордість нації: ветеранська десятка"

 Маршрут головної дистанції IX Київського міжнародного марафону Wizz Air Kyiv City Marathon 2018 зі стартом та фінішем на Майдані Незалежності традиційно пролягав мальовничими вулицями української столиці.

     Для участі в забігу було запрошено ветеранів із 7-ми країн світу і працівників іноземних представництв в Україні. Дистанція забігу - 10 км. Участь безкоштовна.

  — Це перший наш міжнародний проект, де до українських військовослужбовців та ветеранів приєднались й ветерани з Великої Британії, Грузії, Польщі та США. Ми долаємо відстань 10 км, вшановуючи таким чином загиблих бійців та тих, хто сьогодні тримає оборону в районі проведення антитерористичної операції, — зазначив Уповноважений Президента України з питань реабілітації учасників антитерористичної операції, які одержали поранення, контузію, каліцтво або інше захворювання під час участі в АТО Вадим Свириденко.

     Проект підтримки захисників України має на меті вшанувати тих, хто не повернувся з війни, віддячити тим, хто став на захист Батьківщини та підтримати усіх, хто отримав складні поранення, каліцтва та захворювання під час участі в бойових діях.

 Національний проект «Гордість Нації» проводиться Національною радою спортивної реабілітації захисників України для єдності в суспільстві, шанування захисників України та надання їм нових можливостей у поверненні до мирного життя через спілкування, обмін досвідом та спільним створенням майбутніх програм реабілітації.

    Цей проект є символом єдності заради перемог, який об’єднує людей, які змінюють себе, змінюють навколишній світ, змінюють країну.

    Війна змінила їхнє життя: Олександр Попруженко та Олександр Дарморос повністю втратили зір, але не відмовились взяти участь у забігу. У повній темряві вони мужньо долали дистанцію.

  «Урааа!!! Він це зробив!!! Наш Сашко Дарморос прибув на фініш!!! І навіть з дуже не поганими показниками!!! 10 км за 1год. 10хв!!! Наш Герой!!! Пишаємось тобою, друже!!!», - повідомляє ГО Мистецька сотня « Гайдамаки» на своїй сторінці у Facebook . Тож вітаємо нашого односельчанина Олександра Дармороса з подоланням забігу. Він ще раз довів, що наполегливість, сила духу та віра у себе дають неймовірні можливості людині.

    Слід відзначити, що цей забіг був ще й своєрідним тренуванням, адже Олександр готується взяти участь Марафоні морської піхоти США у Вашингтоні. 28 жовтня він буде бігти з українською командою поранених.

    "Це марафон морської піхоти, де будe приймати участь близько 30 тисяч поранених та рідних загиблих. Тобто, це своєрідний марафон честі", - сказав Сашко журналістам телеканалу Інтер.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень