A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новодунаєвецька селищна територіальна громада
Хмельницька область, Кам'янець - Подільський район

Обговорили функціонування закладів первинної медичної допомоги

Дата: 17.10.2018 13:45
Кількість переглядів: 611

Фото без опису

Фото без опису

    16 жовтня відбулася нарада за участю  очільників ОТГ Дунаєвецького району, представників Дунаєвецької районної ради та районної державної адміністрації, керівників Дунаєвецького центру ПМСД, завідувачів амбулаторій району. Від Дунаєвецької селищної ОТГ були присутні селищний голова Антон Камінський, завідувачі амбулаторій Олег Грищук, Віталій Чахаровський та В’ячеслав Войтков. Темою розмови стала спроба вирішення деяких питань роботи закладів первинної медичної допомоги в нових умовах фінансування. Активну заінтересованість у покращенні надання населенню первинної медичної  допомоги проявили всі керівники ОТГ району.

     Як відомо, з 1 жовтня вступив у дію договір між  КНП “Дунаєвецький центр ПМСД” та національною службою здоров’я, згідно з яким  первинна медична допомога району фінансується відповідно до кількості укладених з пацієнтами декларацій.  Рівень реєстрації пацієнтів амбулаторіями Дунаєвецької селищної ОТГ близький до районного (на 1 жовтня біля 53 % від населення громади). Фінансування при такому  рівні реєстрації буде недостатнім для забезпечення надання первинної медичної допомоги згідно вимог договору і не створює умов для її покращення та для належної оплати праці медичного персоналу. Виникає проблема забезпечення витратними матеріалами наявної в амбулаторіях апаратури та її ремонтами, з придбанням ліків для невідкладної допомоги та забезпеченням інших поточних потреб.

     Персонал амбулаторій та ФАПів громади на даний час зробили усе від них залежне як для інформування людей, так і для допомоги їм у реєстрації. Сприяли цьому і більшість працівників місцевого самоврядування. Ця робота буде продовжуватися. Але надалі стан справ залежить від активності та свідомості населення. А вони є явно недостатніми. Якщо жителі громади хочуть мати де та у кого отримувати якісну первинну медичну допомогу, створити умови для покращення забезпечення амбулаторій та ФАПів, то за найближчі тижні всім потрібно пройти реєстрацію в обраних ними амбулаторіях. Не будьте байдужими! Реєструйтеся!

Завідувач АЗПСМ селища Дунаївці

Олег Грищук

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень