A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новодунаєвецька селищна територіальна громада
Хмельницька область, Кам'янець - Подільський район

Спалювання опалого листя заборонено Законом

Дата: 30.10.2018 16:18
Кількість переглядів: 667

Фото без опису

 

    Цьогорічна осінь радує нас теплою та сухою погодою. Разом з тим підвищується ризик виникнення пожеж, пов’язаних зі спалюванням трави, сухостою, опалого листя. Це стало справжнім лихом як для міста так і для району в цілому. 
        Шкода від спалювання листя і трави вкрай небезпечна, адже вогонь руйнує родючий шар ґрунту та знищує комах, які в ньому живуть. Окрім безпосередньої загрози людському здоров’ю, спалювання листя і сухої трави призводить до забруднення повітря та зміни клімату. Також дим від вогнищ в туманні дні може утворювати смог і на довго зависати у повітрі. В цьому випадку погіршується видимість на дорогах, що призводить до збільшення частоти ДТП, аварій.
   Спалювання рослинних залишків є порушенням низки норм чинного законодавства, а саме: ст. 50 Конституції України, ст.ст. 9 і 12 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища», ст. 16 ЗУ «Про охорону атмосферного повітря, Закону України «Про благоустрій в населених пунктах».
     Всі ці дії є порушенням державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів. Відповідно до ст. 152 «Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів» Кодексу України про адміністративні правопорушення – тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від 340 до 1360 гривень і на посадових осіб – від 850 до 1700 гривень.
     Слід зазначити, що працівниками Дунаєвецького відділу поліції в жовтні місяці 2018 року складено 38 адмінпротоколів за ст. 152 КУпАП, які направлено для розгляду адміністративних комісій.
       Шановні громадяни, під час прибирання своїх присадибних ділянок і городів просимо утриматися від спалювання листя, рослинності, сухостою, тощо. Нагадуємо: спалювання опалого листя заборонено Законом.

Дунаєвецький Відділ Поліції

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень