A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новодунаєвецька селищна територіальна громада
Хмельницька область, Кам'янець - Подільський район

Взявся за гуж, не кажи, що не дуж

Дата: 06.11.2018 16:27
Кількість переглядів: 970

Фото без опису

 

     Дунаєвеччина — благодатний край дбайливих господарів та далекоглядних людей. Вочевидь, саме ці якості й спонукали їх долучитися до числа першопрохідців ще на старті реформи децент-ралізації. Як засвідчує час, правильний зробили вибір. Принаймні такої точки зору дотримуються в  Дунаєвецькій селищній об’єднаній громаді, до якої увійшло майже два десятки населених пунктів. За словами її очільника, управлінця з багаторічним стажем, Антона КАМІНСЬКОГО, хоч зроблено вже чимало, бажання щодня покращувати інфраструктуру та благоустрій кожного зі своїх сіл лише зростає.

   — Яка найперша візитівка будь-якого села? Звісно, дороги. Й хоч привести їх до належного стану всі й одразу вкрай непросто, потроху проблему таки вдається долати. Лише цього літа уже здійснили поточний ремонт доріг у Лошківцях, Удрівцях, Тинній, Терновій, Маліївцях та Сприсівці, — розповідає Антон Петрович.   

   — Мали біду в селищі й з водою, тому торік взялися за капітальний ремонт водопроводу. Загальна вартість робіт перевищила чотирнадцять мільйонів гривень, більше одинадцяти з яких — кошти Фонду регіонального розвитку, решта — з нашого бюджету.
   Завершуємо й реконструкцію водопровідної мережі в Підлісному Мукареві загальною вартістю 240 тисяч гривень. Також проведені поточні ремонти водопроводів у селах Удріївці, Тинна, Малий Карабчіїв, Маліївці. А в Терновій реконструювали артезіанську свердловину й водонапірну башту. 
    На фінішній прямій і вуличне освітлення наших населених пунктів. Нещодавно, до речі, ліхтарі засяяли у найвіддаленішій точці громади — селі Морозів. На це знадобилося майже 300 тисяч гривень.
   Незакритим питанням поки що залишається реконструкція будівлі Дунаєвецької селищної ради, яка одночасно буде і ЦНАПом, де надаватимуться адміністративні послуги жителям. Роботи ще тривають.
   — Знаю, що левову частку уваги в селищній ОТГ приділяють освітнім закладам...
  — Це наш пріоритет. Нещодавно автопарк місцевої загальноосвітньої школи поповнився новеньким шкільним автобусом вартістю 1 мільйон 797 тисяч гривень, які знову таки були виділені як з державного, так і з місцевого бюджетів. 
Проводиться капітальний ремонт харчоблока Міцівецької школи, вартість якого також перевищить мільйонну позначку. 
  Закуповуємо й встановлюємо дитячі майданчики, мультимедійні комплекти в школах, забезпечуємо новим кухонним посудом, меблями тощо. Зі стартом освітньої реформи «Нова українська школа» в місцевому дитячому садочку провели капітальний ремонт двох групових кімнат для навчання учнів перших класів. Забезпечили безкоштовне харчування для пільгової категорії учнів та вихованців дошкільних навчальних закладів.
      Щоб і малим, і дорослим було комфортно займатися, влітку провели капітальний ремонт благоустрою стадіону: замінили лавки, вкладені доріжки з бруківки. Фонди сільських бібліотек постійно поповнюються новою літературою. 
     — Скільки коштів витратили на оздоровлення діточок перед навчанням?
    — Цього літа ми придбали 77 путівок в заклад оздоровлення та відпочинку «Кабельник», що на Одещині, 26 путівок у малієвецькі «Подільські джерела». Загалом на це витрачено понад 600 тисяч гривень.
   — Яким девізом керуєтеся у повсякденній роботі, Антоне Петровичу?
    — Зробити все можливе, аби життя громади, кожного села покращилося, стало комфортнішим, сучаснішим та привабливішим. Адже хто-хто, а наші люди на це заслуговують.
       — Дякую за розмову.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень