A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новодунаєвецька селищна територіальна громада
Хмельницька область, Кам'янець - Подільський район

Звернення Дунаєвецького селищного голови з нагоди Дня пам’яті жертв голодоморів

Дата: 23.11.2018 15:25
Кількість переглядів: 567

Фото без опису  

 

     Шановні жителі громади!

    В історії кожного народу є події, які не підвладні часу та продовжують жити в людській пам’яті, незважаючи на зміну поколінь. Літопис буття українців зберігає спогади про багато драматичних періодів. Найбільш жахливими трагедіями для нашої держави стали геноцид Українського народу 1932 - 1933 років, голодомори 1921 - 1922, 1946 - 1947 років в Україні.

   Це масштабний злочин і у світовій історії, який був однією із ланок репресивного комуністичного панування, що взяло на озброєння ідеологію побудови світу на нових засадах – без Бога та морального закону. Насаджуючи свій «рай» на землі, тодішня влада засіяла її людськими кістками і зросила річками сліз та крові.

    Штучний голод був спрямований не лише на фізичне знищення українців. Комуністичний режим прагнув позбавити українську націю волелюбного духу, ідентичності, зламати її міць; поставити знесилених голодом, страхом і відчаєм українців на коліна; стерти генетичну пам’ять народу; викорінити, навіть, думки про свободу та власну державу.

    Мільйони загиблих. Десятки мільйонів ненароджених. Понівечені людські долі. Виснажена душа української нації. Немислимий масштаб цієї трагедії, ім’я якої – Голодомор. Її суть – геноцид.                                       

  Усвідомлюючи моральний обов’язок перед минулими та наступними поколіннями українців і визнаючи необхідність відновлення історичної справедливості, закликаю всіх вас зберегти пам’ять про цю страшну трагедію в житті українського народу.

    24 листопада 2018 року о 15.45 запрошуємо всіх бажаючих  на мітинг-реквієм «Вогонь скорботи в серці на віки», який відбудеться біля «Монументу пам’яті політичних репресій та Голодомору 1932-1933 року в Україні» та приєднатися до Загальнонаціональної акції «Запали свічку пам’яті» – вшануючи  хвилиною мовчання пам’ять  усіх тих, хто загинув і страждав під час голодоморів та політичних репресій.

     Нехай пам’ять про усіх невинно убієнних згуртує нас, живих, додасть нам мудрості і наснаги для зміцнення власної держави на власній землі.

     Вічна пам’ять жертвам Голодоморів!

Антон Камінський

Дунаєвецький селищний голова

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень