A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новодунаєвецька селищна територіальна громада
Хмельницька область, Кам'янець - Подільський район

В громаді відзначили День пам’яті жертв голодоморів

Дата: 26.11.2018 11:09
Кількість переглядів: 590

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

   Щороку, в четверту суботу листопада, в День пам’яті жертв голодоморів в Україні, проводиться Всеукраїнська акція «Запали свічку» в пам’ять про мільйони наших співвітчизників, які загинули від штучного голоду 1921-22 рр., 1946-47 рр., Голодомору 1932-33 років.

  Запалена свічка – це символічний зв’язок між поколіннями, нагадування про вищу цінність людського життя та людської пам’яті, про те, що робить нас людьми, а не бездушними манкуртами.

   24 листопада о 15.45 жителі селища Дунаївці, учні школи та представники влади зібрались біля «Монументу пам’яті політичних репресій та Голодомору 1932-1933 року в Україні» аби приєднатися до Загальнонаціональної акції «Запали свічку пам’яті» та вшанувати  хвилиною мовчання пам’ять  усіх тих, хто загинув і страждав під час голодоморів та політичних репресій.

   Ведучі заходу Дарина Гладка та Андрій Вельц зачитали спогади жителів селища, які пережили чорне лихоліття голодоморів. Далі присутні на мітингу запалили лампадки, хвилиною мовчання вшанували пам’ять мільйонів безневинно загиблих українців та поклали квіти до пам’ятного знаку.

    До Загальнонаціональної акції «Запали свічку пам’яті» приєднались і жителі нашої громади.

   Слід зазначити, що протягом тижня в школах громади вчителі з метою поглиблення знань в дітей про роки голодоморів в Україні та їх наслідки для українського народу, формування історичного мислення, виховування в учнів поваги до історичного минулого свого народу проводили години спілкування, тематичні бесіди, інформаційні хвилини, присвячені Дню пам’яті жертв Голодоморів.

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень