A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новодунаєвецька селищна територіальна громада
Хмельницька область, Кам'янець - Подільський район

Запальні танці на «Вихилясі»

Дата: 05.12.2018 14:28
Кількість переглядів: 666

 

Фото без опису

Фото без опису

 

      29 листопада у приміщенні Хмельницького палацу творчості дітей та юнацтва відбувся завершальний у 2018 році обласний фестиваль народного танцю «Вихиляс», який проводився з метою пошуку оригінальних зразків народної художньої творчості, виявлення та підтримки кращих дитячих колективів. Організатори фестивалю - Департамент освіти і науки Хмельницької облдержадміністрації та Хмельницький обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді.

       Фестиваль народного танцю став наймасштабнішим з усіх заходів року, на який з’їхалось понад 750 учасників з 9 районів, 6 міст та 14 об’єднаних територіальних громад області.

  Нашу територіальну громаду на фестивалі представляв танцювальний колектив «VIP» Дунаєвецької ЗОШ І-ІІІ ступенів. Художній керівник Оксана Дрезднель-Ластовська.

      Фестиваль, який проводиться один раз на два роки, набирає все більшої популярності серед вихованців колективів закладів загальної середньої та позашкільної освіти області.

        Виступи хореографічних колективів оцінювало компетентне журі.

      Учасники фестивалю демонстрували як українські танці («Гопак», «Подоляночка», «Дитяча полька», «Віз», «Плескач», тощо), так і танці інших національностей, які мешкають в Україні: білоруські, грузинські, гуцульські, ірландські, молдавські, єврейські («Межансе», «Тарантела», «Серце Грузії», «Мерунціка», «Хава-Нагіла», та інші). Свято танцю було яскравим та феєричним, виступи хореографічних колективів бурхливими оплесками підтримували глядачі .

     На думку журі, більшість учасників показала яскраві й емоційні виступи, високий рівень сценічної культури, цікаве вирішення хореографічних образів та власного іміджу. Юні танцюристи зачарували усіх граційністю рухів, вишуканістю костюмів, неперевершеним емоційним настроєм.

  По закінченні фестивалю голова журі, Мандзій Валентина Миколаївна, проаналізувала виступи колективів, відмітила суттєве зростання художнього рівня та виконавської майстерності учасників, подякувала керівникам колективів за відповідність сценічних костюмів хореографічним постановкам, закликала колективи використовувати менше стилізації у народних танцях.

   Фестиваль став справжнім святом народного танцю! Під час безкомпромісного змагання всі отримали заряд позитивних емоцій та чудового настрою.

За матеріалами Хмельницького обласного центру

науково-технічної творчості учнівської молоді

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень