A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новодунаєвецька селищна територіальна громада
Хмельницька область, Кам'янець - Подільський район

УВАГА: КІР В РАЙОНІ !

Дата: 16.01.2019 08:52
Кількість переглядів: 594

Фото без опису

 

    За офіційним повідомленням Дунаєвецького міжрайонного відділу ДУ «Хмельницький обласний лабораторний центр охорони здоров’я України» на початку 2019 року в районі різко погіршилась епідемічна ситуація по захворюваності на кір серед дітей та дорослого населення: за 14 днів поточного року в Дунаєвецький МРВ поступило 56 термінових повідомлень про хворих на кір. Захворювання на кір зареєстровано в 23 населених пунктах району. Серед захворілих 26 дорослих та 30 дітей. Реєструвались випадки кору в організованих колективах – в школі та дитячому садочку с. Мушкутинці, в міських ЗОШ №1 та 3, в школах сіл Рахнівка, Шатава, Міцівці. Серед хворих також є 4 студенти вищих навчальних закладів та 10 неорганізованих дітей (які не відвідують навчальні заклади). 
   Нагадуємо: кір небезпечне вірусне захворювання, що характеризується загальною інтоксикацією, запальними процесами зі сторони слизових оболонок очей, носоглотки, верхніх дихальних шляхів та характерною висипкою. Збудник кору – вірус, не стійкий в зовнішньому середовищі, дуже швидко поширюється і передається при кашлі, чханні та тісному контакті з хворим. До кору сприйнятливі усі люди, які не хворіли на кір та не мають захисного рівня протикорового поствакцинального імунітету (імунітету після щеплення), незалежно від віку. 
      Джерелом інфекції є хвора на кір людина. Хвора людина заразна в останні 1-2 дні інкубаційного періоду, весь катаральний період та період висипки, тобто в середньому 8-10днів. Інкубаційний період складає 8-21день. 
   Профілактичні та протиепідемічні заходи. Хворі на кір підлягають госпіталізації за клінічними показаннями (важкий перебіг, ускладнення, супутні хронічні захворювання тощо). Ізоляцію хворого припиняють після 4 днів(на 5 день)від початку висипання, а за наявності ускладнень – не раніше 11 дня. В осередку кору проводиться поточна дезінфекція, встановлюється медичне спостереження за особами, які спілкувались з хворим. У приміщенні, в якому знаходився хворий, небезпека інфікування зберігається лише протягом 30 хв., тому достатнім заходом профілактики є ретельне провітрювання приміщень. Усі нещеплені діти, які не хворіли на кір, які спілкувались із хворим, підлягають відокремленню на 21 день. 
    У разі виявлення хворого на кір, або спалаху кору в організованих колективах здійснюється максимально можлива ізоляція групи (класу) від решти колективу на 21 день, щоденне медичне спостереження впродовж цього терміну за контактними особами; вакцинація не щеплених раніше контактних осіб віком від 1 до 30 років. 
   Надійним заходом попередження кору на сьогодні є специфічна профілактика населення – щеплення. 
    Якщо Ви чи Ваша дитина захворіли - не займайтесь самолікуванням, одразу звертайтесь за кваліфікованою медичною допомогою!

Начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Дунаєвецького РУ ДПСС в Хмельницькій області Н.Б.Костриба

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень