A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новодунаєвецька селищна територіальна громада
Хмельницька область, Кам'янець - Подільський район

В громаді вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні

Дата: 20.02.2019 17:03
Кількість переглядів: 543

Фото без опису

Фото без опису

 

П’ятий  рік поспіль  в Україні відзначають День Героїв Небесної Сотні, вшановуючи подвиг учасників революції Гідності та віддаючи належну шану тим, хто загинув протягом кривавих січневих та  лютневих днів 2014 року. Саме в ці дні під час Євромайдану протистояння між українським народом і тодішнім режимом сягнуло свого піку. Загалом революційні події зими 2013-2014 років забрали життя більше ста активістів Майдану. Україна оплакує своїх героїв. Пролита кров зобов’язує кожного усвідомити відповідальність за долю країни, за її майбутнє.

Вшанувати їхню пам’ять 20 лютого біля пам'ятної  композиції "Борцям за волю України, Героям  Небесної Сотні, убієнним за єдину Україну" в селищі Дунаївці  зібралися Дунаєвецький селищний голова Антон Камінський, перший заступник селищного голови Станіслав Грушкевич, депутат районної ради Віктор Богуш, жителі селища, представники установ та організацій, учні загальноосвітньої школи.

Минуло чимало часу, а спалахи вогнів Майдану й досі постають у пам’яті, ніби ще вчора стояли рятівні барикади на головній площі столиці. І згадується, як горіли вогнища нашої надії у металевих бочках, як звучали у повітрі голоси тисяч революціонерів, зливаючись в єдиний голос України. І хоч не було впевненості в завтрашньому успіху, але було найголовніше – впевненість одне в одному.

Наші герої, які жили й загинули в ім’я України, ніколи не будуть забуті. І зараз, у момент, коли боротьба за свободу країни триває і забирає людські життя на війні з російським агресором, ми маємо відтворити у власній пам’яті початок – все те, чим жив той Майдан, що давало йому силу існувати.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень