A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новодунаєвецька селищна територіальна громада
Хмельницька область, Кам'янець - Подільський район

Монетизація субсидії: питання та відповіді

Дата: 15.03.2019 15:52
Кількість переглядів: 545

Фото без опису

 

Управління соціального захисту населення Дунаєвецької райдержадміністрації інформує, що з березня цього року стартувала нова модель монетизації субсидій – «живі» гроші для розрахунків за комунальні послуги, які виплачуватимуться безпосередньо одержувачам субсидії.

Житлова субсидія готівкою надається громадянам, які звернулися за її призначенням до 31 грудня 2018 року, а також тим, що звернулися після 1 січня 2019 року, але субсидія їм призначена з 2018 року, шляхом виплати одержувачам у готівковій формі нарахованої житлової субсидії за лютий 2019 року, про що кожному одержувачу субсидії надіслано персональне повідомлення на адресу домогосподарства.

Отже, всі, кому призначено субсидію з 2018 року, отримають у березні готівку для оплати комунальних платіжок за лютий 2019 року. Відповідно у квітні надійдуть кошти для розрахунку за спожиті у березні послуги, у травні – за квітневу комуналку.

Порядок виплати житлових субсидій у готівковій формі наступний:

  • особам, які одержують пенсії – через Пенсійний фонд України шляхом перерахування органами ПФУ коштів на пенсійні рахунки в уповноважених банках або через виплатні об’єкти АТ «Укрпошта», де особа одержує пенсію. Виплата житлових субсидій у готівковій формі здійснюватиметься одночасно з виплатою пенсій;
  • особам, які не одержують пенсії – через АТ «Ощадбанк» шляхом перерахування коштів для здійснення грошових переказів через платіжну систему «Система термінових переказів «Швидка копійка» або шляхом зарахування на поточні рахунки, відкриті в АТ «Ощадбанк».

Для отримання грошового переказу необхідно, починаючи з   12 березня до кінця місяця, звернутися до Дунаєвецького відділення АТ «Ощадбанк» і надати паспорт та ідентифікаційний код. Одночасно з виплатою грошового переказу кожному одержувачу буде відкрито персональний банківський рахунок, на який перераховуватиметься сума субсидії у квітні та травні.

У Дунаєвецькому районі – 8 576 сімей-субсидіантів отримають готівкою у березні місяці поточного року нараховану житлову субсидію за лютий місяць 2019 року, з яких 6 200 одержувачів-пенсіонерів отримають субсидії одночасно з виплатою пенсій та 2 376 осіб включені до реєстру одержувачів житлових субсидій у готівковій формі через АТ «Ощадбанк». Загальна сума нарахованих житлових субсидій, яка буде виплачена субсидіантам за лютий 2019 року становить 15 829,8 тис.грн. Середній розмір субсидії на домогосподарство складає 1 847 грн.

Слід зазначити, що у 2019 році вперше за роки функціонування системи житлових субсидій, Урядом прийнято рішення змінити формат житлових субсидій, монетизувавши її для населення в грошовій формі.

За матеріалами сайту Дунаєвецької РДА

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень