A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новодунаєвецька селищна територіальна громада
Хмельницька область, Кам'янець - Подільський район

Державна служба України у справах ветеранів війни та учасників АТО інформує

Дата: 08.05.2019 09:00
Кількість переглядів: 563

Фото без опису

 

 

Серед низки пільг та соціальних гарантій для учасників антитерористичної операції зокрема передбачено заходи соціальної та професійної адаптації.

Порядок організації соціальної та професійної адаптації учасників антитерористичної операції затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 21 червня 2017 р. № 432.

Для отримання такої послуги необхідно звернутися до міського (районного) управління соціального захисту населення за місцем реєстрації або місцем фактичного проживання із заявою.

До заяви необхідно додати такі документи:

– копія посвідчення учасника бойових дій або інваліда війни;

– копія одного із документів, що підтверджує безпосереднє залучення до виконання завдань антитерористичної операції в районах її проведення.

Таким документом можуть бути:

– наказ Антитерористичного центру при Службі безпеки України або інший документ, який підтверджує залучення особи до виконання завдань антитерористичної операції в районах її проведення;

– довідка про безпосередню участь особи в антитерористичній операції, згідно з додатком 1 або 2 до Порядку надання статусу учасника бойових дій особам, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 серпня 2014 р. № 413;

– рішення відомчої (або міжвідомчої) комісії про встановлення особі статусу учасника бойових дій, як такій, що захищала незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брала безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення;

– довідка про обставини травми (для осіб, які отримали поранення внаслідок бойових дій в районі проведення антитерористичної операції);

– витяг із протоколу засідання військово-лікарської комісії про встановлення причинного зв’язку захворювань, поранень, контузій, травм, каліцтв у колишнього військовослужбовця (для осіб, яким встановлено інвалідність).

– наказ Антитерористичного центру при Службі безпеки України або інший документ, який підтверджує залучення особи до виконання завдань антитерористичної операції в районах її проведення;

– довідка про безпосередню участь особи в антитерористичній операції, згідно з додатком до Порядку надання статусу учасника бойових дій особам, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 серпня 2014 р. № 413;

– рішення відомчої (міжвідомчої) комісії про встановлення особі статусу учасника бойових дій, як такій, що захищала незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брала безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення.

Також необхідно пред’явити оригінал посвідчення учасника бойових дій або інваліда війни.

Послуги з професійного навчання надаються учаснику антитерористичної операції одноразово в порядку черговості.

Строк професійного навчання не може перевищувати 12 місяців у разі організації навчання за робітничими професіями.

Строк підвищення кваліфікації шляхом навчання на курсах цільового призначення становить не більше 500 годин.

Після успішного завершення повного курсу навчання за відповідними робочими навчальними планами та робочими навчальними програмами учасники антитерористичної операції отримують такі документи державного зразка:

свідоцтво про присвоєння (підвищення) робітничої кваліфікації — за результатами первинної професійної підготовки, перепідготовки, підвищення кваліфікації за робітничими професіями;

документ про підвищення кваліфікації — за результатами підвищення кваліфікації учасників антитерористичної операції з вищою освітою.

У разі підвищення кваліфікації на курсах цільового призначення учасники антитерористичної операції отримують посвідчення установленого зразка.

Учасникам антитерористичної операції, які навчалися професіям, пов’язаним з роботами на об’єктах з підвищеною небезпекою праці, що перебувають під наглядом спеціально уповноважених державних органів, разом із свідоцтвом про присвоєння (підвищення) робітничої кваліфікації видається посвідчення встановленого зразка про допуск до роботи на зазначених об’єктах.

Окрім шляху через управління соціального захисту населення, можна звернутись безпосередньо до Хмельницького центру перепідготовки та соціальної адаптації Хмельницького національного університету, який спеціалізується на наданні освітніх послуг, пов’язаних з професійним навчанням (перепідготовкою, підвищенням кваліфікації) військовослужбовців, звільнених у запас або відставку (в т.ч. демобілізованих учасників АТО), а також включених у план звільнення зі Збройних Сил України на базі вищої та середньої спеціальної освіти. 29016, м. Хмельницький, вул. Інститутська, 11, 4 корпус, цокольний поверх; тел. (0382) 72-98-15, 0673817242.

Загалом інформаційно-консультативні послуги щодо соціальних гарантій та пільг учасників АТО можливо отримати за контактами:

Центральний міжрегіональний сектор Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції (представники у Хмельницькій області)

м.Хмельницький, вул.Соборна, 75, каб №5 (3-й поверх), тел: 0382-650677, 0679772089, 0675400308.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень