A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новодунаєвецька селищна територіальна громада
Хмельницька область, Кам'янець - Подільський район

UKRAINEINVEST ПРОВЕЛИ СЕМІНАР ІЗ ЗАЛУЧЕННЯ ІНВЕСТИЦІЙ В ОТГ

Дата: 26.06.2019 09:18
Кількість переглядів: 628

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

25 червня представники UkraineInvest  відвідали селище Дунаївці аби провести семінар з питань створення регіонального інвестиційного продукту, адже сьогодні об'єднані територіальні громади  мають більше можливостей для того, щоб стати повноцінними гравцями з потенціалом покращення інвестиційного клімату у своєму регіоні. Для цього ОТГ потребують практичні механізми для формування інвестиційних пропозицій.

Як зазначили доповідачі, - ОТГ повинні володіти декількома земельними ділянками типу "грінфілд" площею 2,5-10 га для того, щоб ефективно залучати прямі іноземні й вітчизняні інвестиції у свої громади. Зокрема  найпривабливішими є землі, що розташовані ближче до транспортної розв'язки.

Успішність пошуку інвестора і його згода на пропозицію залежить і від того, наскільки кваліфіковано визначені площі та досліджена наявна на них інженерна інфраструктура або передбачені можливості для її створення. Важливо враховувати суспільну (соціально-економічну) та комерційну ефективність проекту. Суттєвим є також оперативне вирішення правових та земельних питань. Останнє необхідне для того, щоб потенційний іноземний інвестор швидко та прозоро отримав право власності чи право оренди на ці площі.

Торкаючись передумов втілення проектів "грінфілд", представник регіонального Представництва Офісу із залучення та підтримки інвестицій (UkraineInvest) у Центральній Україні Станіслав Базалєєв підкреслив важливість створення генеральних планів територій, у яких слід передбачити схеми розвитку ОТГ, місця розташування потенційних виробництв й обґрунтувати, чим цікавий може бути для іноземного інвестора певний район, зокрема, показати ресурси робочої сили.

Також необхідно провести інвентаризацію земель, визначити їх категорію та межі, які, на жаль після об’єднання громад виявилися не всюди точні, виконати нормативно-грошову оцінку масивів.

На завершення візиту присутніми було активно обговорено у формі конструктивного діалогу питання подальшої співпраці з представниками UkraineInvest.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень