A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новодунаєвецька селищна територіальна громада
Хмельницька область, Кам'янець - Подільський район

День села Тернова– свято, яке запам'яталося надовго

Дата: 15.07.2019 15:28
Кількість переглядів: 1816





 

 

«Мальовнича, чарівна сторона прадідів, дідів, батьків наших - тут коріння роду Тернавського, яке сягає сивої давнини. Нашому прекрасному, неповторному, заквітчаному в садах селу виповнюється 584 роки», - саме цими рядками 14 липня розпочався святковий концерт, присвячений Дню села Тернова.

Надзвичайно людно того дня було біля сільського будинку культури . На народні гуляння зібралися чи не всі жителі – від малого до великого. Там на подвір’ї  клубу місцеві господині презентували свої кулінарні шедеври. Усі бажаючі мали змогу поласувати варениками, смачною смаженою картоплею, запашною ухою та солодкими домашніми смаколиками.

Урочиста частина свята відбулась у приміщенні Будинку культури.

До святкового концерту підійшли з творчістю та гумором. Готувалися серйозно. Адже таке дійство у селян буває раз на рік. Ведучі концерту від усього серця вітали теплими словами односельчан. Згадали на святі учасників АТО, які боронили та боронять Батьківщину на Сході України; тих хто нещодавно народився та старожилів; хто скоро стане на весільний рушник;  іменинників та інших жителів села.

Із теплими словами до своїх односельців звернувся Терновський сільський староста Анатолій Цапар. Вітаючи односельчан зі святом, Анатолій Феодосійович, подякував тим людям, які небайдужі до проблем села та беруть активну участь у житті села, зокрема, тим, хто допомагав під час підготовки до святкування. Також, побажав селу розквіту, міцного здоров’я та добробуту громаді, наголосивши, що такі свята дають людям надію на краще життя і спонукають вірити в себе і у свої можливості. Приєдналися до привітань і Дунаєвецький селищний голова Антон Камінський та старший менеджер ТОВ «Енселко Агро» Олена Рокіцька. 

Гарний настрій зі сцени дарували вихованці терновського дитячого садочка «Росинка», юні жителі села та вокальні виконавці територіальної громади.

   Сюрпризом на святі став розіграш безкоштовної лотереї за підтримки народного депутат Олександра Гереги.

Свято закінчувалось, та людям не хотілося розходитись по домівках, адже позитивні емоції і радість переповнювали кожного, хто завітав цієї погожої днини в Тернову. Хочеться вірити, що проведення такого свята стане доброю традицією і в наступні роки, буде щирою фінансова підтримка від меценатів і творча – від людей.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень