A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новодунаєвецька селищна територіальна громада
Хмельницька область, Кам'янець - Подільський район

3 ГРУДНЯ – МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ЛЮДЕЙ З ОСОБЛИВИМИ ПОТРЕБАМИ

Дата: 01.12.2020 14:14
Кількість переглядів: 534

Фото без опису

   3 грудня світова спільнота відзначає Міжнародний день людей з інвалідністю. Мета, заради якої цей день був проголошений, - це дотримання прав людини і участь інвалідів в житті суспільства. Міжнародний день людей із інвалідністю не є святом, а покликаний привернути увагу до проблем цих людей, захисту їхніх прав, гідності і благополуччя, акцентує увагу суспільства на перевагах, які воно отримує від участі людей з інвалідністю у політичному, соціальному, економічному і культурному житті. Люди з інвалідністю повинні відчувати себе повноправними членами суспільства. Саме соціальний захист громадян, які втратили здоров’я під час виконання  професійних  обов’язків є одним із основних завдань в роботі Дунаєвецького відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Хмельницькій області.

  Так, Фондом соціального страхування проводяться  страхові виплати потерпілим на виробництві та  робота по відновленню їх здоров'я  і працездатності,  створюються певні умови для самореалізації людей з обмеженими фізичними можливостями.

Підсумовуючи роботу, яка проводиться Фондом для даної категорії населення, хочеться зупинитися на основних виплатах, які проводяться потерпілим: 

-страхові виплати втраченого заробітку (або відповідної його частини) залежно від ступеня втрати потерпілим професійної працездатності -(щомісячна страхова виплата);

-страхові виплати одноразової допомоги потерпілому(членам його сім’ї та особам, які перебували на утриманні померлого);

-страхові виплати дитині, яка народилася інвалідом внаслідок травмування на виробництві  її матері під час вагітності.

  Також Фонд фінансує витрати на медичну та соціальну допомогу, у тому числі на лікування потерпілих в лікувальних закладах, додаткове харчування, придбання ліків, спеціальний медичний, постійний сторонній догляд, побутове обслуговування, протезування, медичну реабілітацію, санаторно-курортне лікування, придбання спеціальних засобів пересування тощо, якщо потребу в них визначено висновками МСЕК та індивідуальною програмою реабілітації інваліда.

   На сьогодні в Дунаєвецькому відділенні Фонду під опікою перебуває 154 особи, в тому числі 132 особи - це потерпілі внаслідок нещасних випадків на виробництві чи професійних захворювань та 22 утриманця, які втратили годувальників.

  Протягом 11 місяців поточного року на потреби потерпілих на виробництві та членів їх сімей Дунаєвецьким відділенням Фонду профінансовано 4,41 млн.грн.

    З нагоди Міжнародного дня інвалідів Дунаєвецьке відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Хмельницькій області бажає людям з обмеженими можливостями теплих стосунків з рідними і близькими, бадьорості духу, активного довголіття, здоров’я, сил та благополуччя.                     

 

Головний спеціаліст

Дунаєвецького ВУ ВДФССУ

в Хмельницькій області                                                                                                                                              А.Бевзюк


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень