Новодунаєвецька селищна територіальна громада
Хмельницька область, Кам'янець - Подільський район

Про охорону праці

Дата: 24.01.2022 16:45
Кількість переглядів: 529

                                            

                                                ПРО ОХОРОНУ ПРАЦІ.

    Усім відомо: охорона праці – це система заходів та засобів. Це система, в якій відбуваються постійні процеси: навчання, інструктажі, атестація робочих місць, проведення медоглядів та психофізіологічної експертизи працівників. І всі ці процеси потрібно правильно організувати. Тут потрібен алгоритм дій: із чого почати, які нормативні акти дослідити, який досвід колег врахувати, як максимально швидко й безболісно для виробництва організувати будь-які працеохоронні заходи.

   Безпека насамперед у головах. Про що думає людина на виробництві, чим керується, порушуючи правила чи виконуючи роботу безпечно? Над цими питаннями розмірковують науковці різних країн світу, і ми постійно звертаємось за цим досвідом, пропонуючи різні підходи та дослідження з питань поведінкової безпеки.  У 2022 році ми продовжимо говорити з вами про те, як сформувати у працівників ризикоорієнтоване мислення, яке збереже їхнє життя та здоровя.

    Хто винен у нещасному випадку на виробництві?  У 99,9% випадків – працівник, на другому місці – майстри та інженери, в одиночних випадках згадують про керівників підприємств. Але яка справжня причина настання нещасного випадку? Сучасні підходи до пошуку корінних причин інцидентів дуже відрізняються від наших традиційних  підходів до розслідування нещасних випадків. Причина збою – не в людині, а в  недосконалій  системі. Як виявити слабку  ланку, встановити справжню причину інциденту та джерело небезпеки? Про це будемо з вами розмірковувати на протязі 2022 року на наших сторінках.

 

 

Страховий експерт

З охорони праці                                                                                          В.Чаплінський


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень