A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новодунаєвецька селищна територіальна громада
Хмельницька область, Кам'янець - Подільський район

Шукаємо кандидатів в патронатні вихователі

Дата: 03.10.2022 16:45
Кількість переглядів: 285

Шукаємо кандидатів в патронатні вихователі

Фото без опису

Дітям потрібні не повчання, а приклад

( Жозеф Жубер)

 

Родина – яке близьке та зрозуміле для нас слово. Ми з дитинства відчуваємо материнську ніжність та тепло, батьківську допомогу та мудре слово. Коли дитина оточена любов’ю, відчуває сердечне тепло і турботу батьків, на світ дивиться радісними очима – у неї щасливе дитинство. Та є малюки, які позбавлені цього почуття і зростають без атмосфери любові, родинного затишку.

Проблема дитячого сирітства з кожним днем стає все актуальнішою та болючішою темою, але завдяки політиці нашої держави, пріоритети надаються не збільшенню кількості інтернатних закладів, а розвитку сімейних форм виховання дітей: усиновленню, опіці/піклуванню, створенню прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу, патронатній сім'ї.

На даний час на території Новодунаєвецької об’єднаної територіальної громади вже функціонує дитячий будинок сімейного типу та прийомна сім'я, але потреба у сім'ї патронатного вихователя з кожним днем стає все необхіднішою.

Патронат над дитиною у сім'ї патронатного вихователя  -

це тимчасовий догляд, виховання та реабілітація дитини  в сім'ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин.  Також затверджено порядок оплати послуг патронатного вихователя та виплати соціальної допомоги на утримання дитини в сім'ї патронатного вихователя. Соціальна допомога виплачується на кожну влаштовану дитину в сім'ю патронатного вихователя.

Професія патронатного вихователя – для Вас, якщо Ви…

Фото без опису

Які документи потрібні?

 

  1. заява;
  2. копія паспорта громадянина України;
  3. висновки про стан здоров’я кандидата у патронатні вихователі та осіб, які проживають разом з ним;
  4. довідка про відсутність судимості, в тому числі членів його сім’ї, які досягли чотирнадцятирічного віку і проживають разом з кандидатом у патронатні вихователі;
  5. копія документа, що підтверджує право користування житловим приміщенням;
  6. письмова згода усіх членів сім’ї кандидата у патронатні вихователі, які проживають разом з ним, на влаштування дитини під патронат, в тому числі дітей, які досягли такого віку та рівня розвитку, що можуть її висловити.

 

Відповідний пакет документів, необхідний для кандидатів у патронатні вихователі; надається в Службу у справах дітей Новодунаєвецької селищної ради. Важливо пройти навчання та отримати довідку та рекомендації за результатами навчання за тренінговою Програмою підготовки сімейних кандидатів у патронатні вихователі.

ЯКІ ПЕРЕВАГИ ЗАПРОВАДЖЕННЯ ПОСЛУГИ ПАТРОНАТУ?

  • ДИТИНА залишається проживати у СВОЇЙ ГРОМАДІ, максимально наближено до родини, школи, садочка, друзів та спеціалістів, які надають підтримку її батькам
  • на період вирішення проблем ДИТИНА тимчасово «в гостях» в професійній патронатній сім’ї, за її життя і здоров’я відповідає патронатний вихователь
  • створені належні умови для освіти, розвитку, якісної соціально-психологічної  реабілітації ДИТИНИ 
  • біологічна сім’я ПІД СУПРОВОДОМ фахівця з соціальної роботи, має можливість спілкуватись з ДИТИНОЮ під час її перебування під патронатом
  • системний МОНІТОРИНГ можливості повернення дитини до батьків, або ПОШУК нової сім’ для ДИТИНИ
  • оптимальний час для ПРИЙНЯТТЯ НАЙКРАЩОГО ДЛЯ ДИТИНИ РІШЕННЯ, яке максимально відповідає її потребам (протягом 3-х, максимум 6 міс.)
  • можливість РАННЬОГО ВТРУЧАННЯ в сім’ю, яка перебуває в складних життєвих обставинах та запобігання  недогляду ДИТИНИ, жорстокого ставлення до неї, попередження потрапляння ДИТИНИ в інтернатні заклади та ЦСПР/притулку 
  • ГРОМАДА не витрачає кошти на утримання ДИТИНИ в інтернаті, ЦСПРі, чи притулку,  сама визначає ПОТРЕБУ У РОЗВИТКУ ПОСЛУГИ ПАТРОНАТУ та організовує пошук та якісний відбір кандидатів у патронатні вихователі.

Якщо Ваше серце наповнює любов до дітей та бажаєте, щоб Ваш дім наповнився дитячим щебетом, маєте бажання взяти у свій дім на виховання дитину, дарувати їй свою батьківську любов та турботу, створити сім'ю патронатного вихователя звертайтесь за детальнішою інформацією до Служби у справах дітей Новодунаєвецької селищної ради за тел. 0973405252 Наталія АНТОНЮК.

 Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень