A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новодунаєвецька селищна територіальна громада
Хмельницька область, Кам'янець - Подільський район

Не виконав рішення суду - отримав вирок

Дата: 22.03.2023 10:27
Кількість переглядів: 173

Не виконав рішення суду – отримав вирок

 

Кам’янець-Подільською окружною прокуратурою забезпечено підтримання публічного обвинувачення  у кримінальному провадженні за фактом умисного невиконання рішення суду, яке набрало законної сили (ч.1 ст. 382 КК України).

У ході досудового розслідування та судового розгляду встановлено, що 35-річний чоловік діючи умисно, достовірно знаючи про наявність рішення суду по цивільній справі щодо повернення неповнолітнього сина до місця проживання матері (ухвалене у липні 2020 року), маючи реальну можливість виконати рішення суду та обов’язок його виконати, ігноруючи попередження про кримінальну відповідальність, підриваючи авторитет органів правосуддя України, в порушення п. 9 ч. 3 ст. 129 Конституції України, ч. 2 ст. 13 Закону України «Про судоустрій та статус судді», починаючи з 27 січня 2021 року ухилявся від виконання рішення Новоушицького районного суду Хмельницької області, яке набрало законної сили.

Незважаючи на оспорювання обвинуваченим своєї вини та медійний резонас вказаної справи, Новоушицький районний суд визнав його винуватим у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 382 КК України, призначив покарання у виді штрафу в розмірі 17 тисяч гривень.  Судом також частково задоволено цивільний позов потерпілої сторони щодо стягнення з засудженого 80 тис грн моральної шкоди.

Вирок не набрав законної сили.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень