A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новодунаєвецька селищна територіальна громада
Хмельницька область, Кам'янець - Подільський район

Хмельниччина та Тернопільщина урочисто відзначили День Соборності України

Дата: 30.01.2018 17:02
Кількість переглядів: 905

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

     Уже традиційно одну із найважливіших та визначальних подій в історії нашої держави – річницю проголошення Акту Соборності українських земель хмельчиччани та тернополяни, гості з інших регіонів держави відзначають на колишньому кордоні, який розділяв ЗУНР та УНР.

     Саме в цей день, 1919 року, на Софіївській Площі в Києві було проголошено універсал про об’єднання Української Народної Республіки й Західно-Української Народної Республіки – Акт Соборності українських земель, символічний документ, який окреслив географічні та ментальні контури єдиної України.

     На межі Хмельницької та Тернопільської областей, чергову річницю Дня Соборності України відзначили святковою ходою на мосту єднання. Під час традиційної акції делегації Хмельниччини та Тернопільщини зустрілися на мосту через річку Збруч, між Гусятинським та Чемеровецьким районами, адже довгий час саме тут проходив кордон України, тоді як решта західних земель перебувала під владою Польщі, Угорщини, Румунії.

     У символічному з’єднанні делегацій від двох областей взяли участь голова обласної ради Михайло Загородний, його перший заступник Неоніла Андрійчук, заступник голови облдержадміністрації Валерій Олійник, керівництво Тернопільської області та Гусятинського району, священики – представники різних релігійних конфесій, народні депутати України, голови районних рад, об’єднаних територіальних громад, громадськість. В складі делегації з Дунаєвецької селищної  об’єднаної громади у святкових урочистостях взяли участь селищний голова Антон Камінський, секретар селищної ради Віталій Радецький, начальник відділу культури, молоді спорту і туризму Володимир Монастирський та спеціаліст відділу Олена Коцюба, спеціаліст відділу містобудування, архітектури та земельних відносин Ольга Ференц. Після традиційного обміну короваями на мосту багатотисячна колона пройшла святковою ходою Гусятином до центрального майдану, де відбулося з’єднання Державного Стягу та продовжилось святкування. 

     Після підняття Державного Прапора відбувся молебен за Україну та покладання квітів до монументу Незалежності. Далі очільники областей привітали присутніх з Днем Соборності України.

     Не забули на святі і про тих, хто продовжуючи справу наших дідів та прадідів, які століття тому боронили незалежність України, захищає сьогодні східні кордони держави від російської агресії. З нагоди Дня Соборності та за відмінну військову службу учасникам АТО Хмельниччини та Тернопільщини вручили медалі, Почесні грамоти та подарунки.

      Відзначення Дня Соборності України завершилося святковим концертом, у якому взяли участь творчі колективи з обох областей. Гості святкового дійства мали змогу оглянути виставки декоративно-ужиткового мистецтва, які представили комунальні та професійно-технічні заклади Хмельниччини та Тернопільщини.

      Всього урочистості зібрали у Гусятині близько трьох тисяч учасників з двох областей.

За матеріалами сайту Хмельницької обласної ради

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень