A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новодунаєвецька селищна територіальна громада
Хмельницька область, Кам'янець - Подільський район

За систематичне психологічне насильство стосовно матері - 150 годин громадських робіт

Дата: 25.03.2024 10:20
Кількість переглядів: 34

Фото без опису

«За систематичне психологічне насильство стосовно матері –

150 годин громадських робіт»

 

Домашнє насильство – умисне систематичне вчинення фізичного, психологічного або економічного насильства щодо подружжя чи колишнього подружжя або іншої особи, з якою винний перебуває (перебував) у сімейних або близьких відносинах, що призводить до фізичних або психологічних страждань, розладів здоров’я, втрати працездатності, емоційної залежності або погіршення якості життя потерпілої особи.

Окружною прокуратурою успішно реалізовано положення  Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству», а також положення Кримінального кодексу України щодо протидії насильству у сім’ї.

Так, за публічного обвинувачення Кам’янець-Подільської окружної прокуратури суд визнав винною 46-річну жительку одного із сіл Чемеровецької територіальної громади у вчиненні домашнього насильства (ст. 126-1 КК України).

Зловмисницю неодноразово притягували до адміністративної відповідальності за ч. 1 та ч. 2 ст. 173-2 КУпАП, а саме вчинення домашнього насильства, проте складені адмінпротоколи не вплинули на засуджену і не змінили її поведінку стосовно своєї матері.

Встановлено факти систематичного вчинення обвинуваченою психологічного насильства стосовно своєї матері, що проявилось в образах нецензурними словами, які принижують честь і гідність особи, завданні психологічних страждань, підвищенні сконцентрованості на ситуації, що склалася з дочкою, відчутті образи, сорому та пригніченості тощо. 

Протиправні дії обвинуваченої по відношенню до потерпілої спричинили  їй психологічні страждання, розлад адаптації, змішану тривожно-депресивну реакцію, погіршення її психічного здоров’я.

Вироком Чемеровецького районного суду винній призначено покарання у виді 150 годин громадських робіт.

Вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений в апеляційному порядку.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень