Новодунаєвецька селищна територіальна громада
Хмельницька область, Кам'янець - Подільський район

Навчання учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни

Дата: 15.05.2024 11:18
Кількість переглядів: 70

Фото без опису

Навчання учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни

Постановою КМУ від 15.09.2023 №984 затверджено Порядок реалізації експериментального проекту з організації професійного навчання учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни в закладах професійної (професійно-технічної) освіти Державної служби зайнятості.

Учасники бойових дій (УБД) та особи з інвалідністю внаслідок війни відтепер зможуть безкоштовно навчатися – зокрема, пройти підготовку, перепідготовку або підвищення кваліфікації у Центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості.

Навчання проводиться за 95 робітничими професіями та 365 освітніми програмами підвищення кваліфікації і триває до 6 місяців. Професійне навчання здобувачів освіти здійснюється за очною (денною, вечірньою), дистанційною, дуальною формами або шляхом їх поєднання.

Заяву на навчання можна подати онлайн. Рішення щодо направлення на професійне навчання ухвалюється центром зайнятості не пізніше ніж на п’ятий робочий день з дня подання документів.

Професійне навчання осіб з інвалідністю внаслідок війни організовується згідно з рекомендаціями медико-соціальної експертної комісії.

Під час навчання забезпечується безоплатне проживання як учаснику бойових дій, так і особі, що супроводжує (якщо навчання проходить особа з інвалідністю І групи), а також компенсація їх проїзду.

Після закінчення навчання слухачам видається документ державного зразка про присвоєння (підвищення) відповідної кваліфікації. 

 Порядок реалізації експерементального проекту з організації професійного навчання учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни в закладах професійної (професійно-технічної) освіти Державної служби зайнятості містить в собі роз’яснення та рекомендації щодо навчання пільгових категорій.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень