A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новодунаєвецька селищна територіальна громада
Хмельницька область, Кам'янець - Подільський район

День пам’яті жертв голодоморів

Дата: 27.11.2017 11:46
Кількість переглядів: 841

 Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

     25 листопада ми вшановуємо 85-ту річницю найжорстокішого злочину радянського тоталітарного режиму, вчиненого проти нашого народу, – Голодомору 1932-1933 років.

      Спланована конфіскація врожаю зернових та усіх інших продуктів харчування у селян представниками радянської влади призвела до вбивства селян голодом у мільйонних масштабах.

      У цей день біля «Монументу пам’яті політичних репресій та Голодомору 1932-1933 року в Україні» в селищі Дунаївці зібралися представники влади, громадськість та учні школи. У хвилині мовчання усі з сумом згадали померлих у ті страшні роки,  поклали квіти до пам’ятного знаку та запалили лампадки. Діти зачитали свідчення наших односельців - очевидців лихоліття.

     Голодомор – не просто історична минувшина, а незагоєна рана українського народу, яка пекучим болем пронизує пам’ять багатьох поколінь. Під час Геноциду гинули цілі родини – від мала до велика. Такі події треба пам’ятати, аби вони не повторювалися. Хто забуває минуле – той не має майбутнього. Ця трагедія нагадує нам, наскільки великим даром є життя і що треба цінувати кожну його хвилину.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень