A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новодунаєвецька селищна територіальна громада
Хмельницька область, Кам'янець - Подільський район

Виховання традиціями: «Молодіжна Козацька Січ Дунаєвеччини» в с. Підлісний Мукарів

Дата: 20.10.2017 13:09
Кількість переглядів: 1138

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

     Вагомою складовою морального виховання молоді є військово-патріотичне виховання, головна мета якого - усебічний і гармонійний розвиток молодих патріотів незалежної Української держави, готових у будь-який момент стати на захист своєї Батьківщини, свого народу, його свободи, мови та культури.

     Так, 17 жовтня в селі Підлісний Мукарів відбулось урочисте відкриття громадської організації «Молодіжна Козацька Січ Дунаєвеччини». Мета створення Січі: сприяти всебічному патріотичному вихованню української молоді на засадах християнської моралі; виховувати молодь на свідомих, відповідальних і повновартісних громадян місцевої, національної та світової спільноти. Щоб осягнути цю мету, громадська організація плекає серед молоді традиції її предків, передає знання і розуміння історії, культури та національних традицій; проводить екологічну, оздоровчу, спортивну та культурну діяльність.

     Ініціатором створення даної організації виступив житель села, ветеран АТО, учасник подій на Майдані Федір Пронак. Як висловився на урочистостях Федір Анатолійович: «Я – патріот. Хоча патріотизм нині, на жаль, для багатьох – пустий звук. Бути патріотом рідної землі зараз не модно… Я думаю, що все залежить від нас. Не потрібно шукати кращу країну. Потрібно зробити кращою свою, рідну!».

     Доречно відмітити і те, що Федір Анатолійович також був ініціатором створення та безпосередньо зібрав в приміщенні Підлісномукарівської школи кращий музей на Хмельниччині, присвячений подіям на Сході.

     На патріотичний захід були запрошені: Дунаєвецький селищний голова Антон Камінський, заступник голови райдержадміністрації Андрій Рудик, інші представники влади району та Дунаєвецької селищної об’єднаної територіальної громади, учасники бойових дій на Сході, учні школи та громадськість села. Гості привітали присутніх зі святом та зазначили що виховання особистості – громадянина, патріота повинно бути діяльним, зорієнтованим на пізнання дитиною світу, розвиток історичної пам’яті, та національної гордості за український народ, приналежність до його мови та культури і тому подякували Федору Пронаку за ініціативу створення Громадської організації «Молодіжна Козацька СІЧ Дунаєвеччини» та висловили свою надію, що  молоде підростаюче покоління стане справжніми патріотами і ніколи не зрадить свою рідну землю. У хвилині мовчання зі сльозами на очах і сумом в серці усі згадали тих, хто не повернувся із Східних кривавих земель нашої Батьківщини.

       Неабияке враження у гостей свята викликала присяга юнаків Підлісномукарівської школи у «…вірності Богові та  Україні, помагати іншим побратимам та посестрам жити за Законами Людяності та любові до Батьківщини…».

     Виступи представників влади були розбавлені піснями та танцями учнівської молоді.

     Святковий день минув, але не закінчився патріотичний настрій жителів, адже це були надзвичайно цікаві, щирі і радісні години.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень