Новодунаєвецька селищна територіальна громада
Хмельницька область, Кам'янець - Подільський район

Творча майстерня методистів РМК та ОТГ Хмельниччини в Дунаєвецькій ЗОШ І-ІІІ ст.

Дата: 23.10.2017 11:33
Кількість переглядів: 1393

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

     Сьогодні важливою ланкою у вихованні дітей та молоді є національно-патріотичне виховання, адже саме від формування у молодого покоління високої патріотичної свідомості, почуття вірності, любові до Батьківщини, турботи про благо свого народу, готовності до виконання громадянського і конституційного обов’язку із захисту національних інтересів, цілісності, незалежності України -  залежить доля  України. Органи місцевого самоврядування, громадськість всіляко сприяють у розвитку та популяризації національно-патріотичного виховання серед дітей, але левова частина у вихованні дітей лежить на плечах вчителів шкіл та вихователів дошкільних закладів.

     19 жовтня в День методиста на базі Дунаєвецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. Дунаєвецької селищної об’єднаної територіальної громади відбулася Обласна творча майстерня методистів з виховної роботи з питань компетентнісного підходу до реалізації завдань національно-патріотичного виховання. Співорганізаторами заходу були: Хмельницький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти (ХОІППО), відділ освіти Дунаєвецької селищної ради та Методичний кабінет управління освіти, молоді та спорту Дунаєвецької міської ради. Провідна ідея майстерні: організація науково-методичного супроводу розвитку професійної компетентності педагогів з питань створення національно-орієнтованого простору громадянської комунікації учнів.

      В заході взяли участь: Олександр Попик – проректор ХОІППО, Ігор Гіджеліцький – завідувач науково-методичним центром виховної роботи та позашкільної освіти ХОІППО, Антон Камінський – Дунаєвецький селищний голова, Ліля Гіджеліцька – начальник відділу освіти виконавчого комітету Дунаєвецької селищної ради, Віктор Богуш – директор Дунаєвецької ЗОШ І-ІІІ ст.,  методисти з виховної роботи районних методичних кабінетів та об’єднаних територіальних громад області та вчителі школи.

     Першим перед присутніми виступив Олександр Попик, який привітав усіх з Днем методиста та коротко розглянув оновлений Закон України «Про освіту». Антон Камінський також привітав усіх зі святом і поділився особистою практикою в управлінні і розвитку національно-орієнтованої системи виховання молоді в об’єднаній громаді.

      На семінарі методисти ділилися власним досвідом, методами та напрацюваннями у сфері національно-патріотичного виховання.  

      Усі відмітили,  що окрім педагогічного та сімейно-родинного виховання не останню роль відіграють і волонтерські та громадські організації на кшталт новоствореної в Дунаєвецькому районі «Молодіжна козацька Січ Дунаєвеччини». Тісна співпраця з такими організаціями дає позитивний результат зростання патріотизму серед молоді.

     І на останок гості відвідали Арт-майданчик «Асамбляж» де діти школи продемонстрували свої вміння у різних видах декоративно-прикладного мистецтва та переглянули відео-екскурс «Дунаєвеччина – історична та літературна».

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень